spoldzielniaAdres:

e-mail: ktoranowstaje@caritas.pl

Manager:
Wojciech Jóźwiak

W grudniu 2013 przy Ośrodku „Tylko z darów miłosierdzia” na ul. Żytniej roku rozpoczęła działalność Spółdzielnia Socjalna „Kto rano wstaje” założona przez Caritas Archidiecezji Warszawskiej i Caritas Polska jako spółdzielnia socjalna osób prawnych. Spółdzielnia oferuje zatrudnienie i zarobek osobom, którym trudniej niż innym odnaleźć się na rynku pracy. Znajdują w niej pracę – w miarę pozyskiwania stosownych zamówień od klientów –  w szczególności osoby bezdomne. Nie wyklucza to zatrudniania innych kategorii osób zagrożonych marginalizacją (niepełnosprawnych, długotrwale bezrobotnych, byłych więźniów itp.). W chwili obecnej spółdzielnia prowadzi trojaką działalność:

• catering gastronomiczny (dostawa ciepłych i zimnych posiłków  pod wskazany adres, obsługa imprez)
  • dezynfekcja i dezynsekcja (zwalczanie insektów i odkażanie pomieszczeń)
  • sprzątanie pomieszczeń
  • drobne prace remontowe

Przy schronisku w Pieńkach Zarębskich powstała w ramach spółdzielni hodowla kur-niosek z perspektywą sprzedaży jaj ekologicznych. Stosownie do rozpoznawanych potrzeb konsumentów spółdzielnia gotowa jest otwierać kolejne rodzaje działalności.

Do pobrania:

Oferta cateringowa Kto Rano Wstaje